Warto przeczytać

Przepis na pyszny sernik z kajmakiem
Puszysty, kremowy sernik to klasyk wśród polskich wypieków. Jedzony u cioci na imieninach specjał na krótki czas został zapomniany i wyparty przez bardziej wymyślne ciasta i desery. Dziś sernik wraca do łask i piecze się go nie tylko w klasycznej formie. Kokosowy, pistacjowy, z wytrawną nutą lub z kajmakiem. Jeśli masz ochotę spróbować upiec coś mniej tradycyjnego, koniecznie przeczytaj nasz artykuł. Znajdziesz tam kilka przepisów na pyszny sernik z masą kajmakową.
czytaj więcej
Sernik pistacjowy – przepis na zielony sernik
Pistacje to bardzo smaczne orzechy o zielonej barwie i nieco słonym posmaku, które od lat uważane są za rarytas. Pistacjowe wypieki cieszą się niezwykłą popularnością i szybko znikają z cukierniczych lad. Orzechy pistacjowe trafiają do nadzienia pączków, często używa się ich do kremów i baz do ciast, np. serników. Jak przygotować pyszny, lekko słony sernik pistacjowy? Przepisów na to cukiernicze cudo szukaj w dalszej części artykułu.
czytaj więcej
Przepis na sernik tradycyjny – spróbuj klasyki!
Tradycyjny, kremowy sernik z dużą ilością jajek i wiejskim twarogiem – takie ciasto nigdy nie wychodzi z mody. Ta ponadczasowa kompozycja w każdym domu smakuje inaczej, w zależności od użytych składników, przepisu oraz inwencji twórczej cukiernika. Jak przygotować wyborny, tradycyjny sernik, który zawsze wychodzi? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej