Warto przeczytać

Wykrawacz do pierogów – co to i jak go używać?
Idealnie ulepione pierogi to nie tylko pyszne danie, ale również ozdoba stołu. To istotne zwłaszcza na wigilijnym stole, gdy cała rodzina podziwia piękne dania przygotowywane w pocie czoła. Kiedyś ciasto wykrawano za pomocą szklanki, jednak dzisiaj mamy dużo lepsze narzędzia do tego zadania – także takie, które ułatwiają sam proces zlepiania pierogów. To tak zwany wykrawacz, który jest urządzeniem niezwykle prostym w obsłudze. Jednak na rynku znajdziesz wiele wykrawaczy do pierogów. Który wybrać? Jak z nich korzystać?
czytaj więcej
Jak zrobić pierogi z mięsem? Sprawdzone przepisy
Pierogi to obowiązkowe danie na Wigilijnym stole. Jednak zwykle te z kapustą i grzybami bądź białym serem, ziemniakami i cebulką. A co z pierogami mięsnymi? Te na Wigilii się nie sprawdzą, jednak świetnie nadają się na każdy posiłek podczas każdego innego dnia. Bo pierogi z mięsem to prawdziwy smakołyk, któremu po prostu nie można się oprzeć. Jak je zrobić?
czytaj więcej
Co zrobić z ciasta na pierogi? 4 pomysły
Przygotowujesz duże ilości pierogów? W takim razie doskonale wiesz, że niejednokrotnie podczas gotowania w kuchni zostaje wiele kawałków ciasta, które do niczego się już nie nadają. A przynajmniej tak może się wydawać. Na szczęście ciasto na pierogi jest bardzo proste i można użyć go do wielu innych dań, nie tylko do tych lepionych pyszności. Co możesz zrobić z ciasta na pierogi?
czytaj więcej