Warto przeczytać

Pierogi z truskawkami – świeżymi lub mrożonymi
Pierogi zajadamy nie tylko w wersji wytrawnej. W Polsce kochamy przecież także pierogi na słodko – na przykład klasyczne, z serem, ale także z owocami. Idealne są pierogi z jagodami, w sam raz na okres letni, czy też z borówkami lub jabłkami. A co powiesz na klasykę, czyli pierogi z truskawkami? Wbrew pozorom możesz zrobić je niezależnie od pory roku. Bo do tego dania nadają się zarówno truskawki świeże, jak i mrożone.
czytaj więcej
Przepis na sernik na kruchym spodzie
Tradycyjny, pyszny sernik na bazie twarogu, o lekko wilgotnej, kremowej strukturze aż prosi się o dodanie nieco kruchości. Idealnie sprawdzi się w tej roli domowy spód z kruchego ciasta. Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób upiec sernik na kruchym spodzie, to dobrze trafiłeś. W poniższym artykule zdradzimy Ci, jak go zrobić.
czytaj więcej
Przepis na pyszny sernik z kajmakiem
Puszysty, kremowy sernik to klasyk wśród polskich wypieków. Jedzony u cioci na imieninach specjał na krótki czas został zapomniany i wyparty przez bardziej wymyślne ciasta i desery. Dziś sernik wraca do łask i piecze się go nie tylko w klasycznej formie. Kokosowy, pistacjowy, z wytrawną nutą lub z kajmakiem. Jeśli masz ochotę spróbować upiec coś mniej tradycyjnego, koniecznie przeczytaj nasz artykuł. Znajdziesz tam kilka przepisów na pyszny sernik z masą kajmakową.
czytaj więcej