Warto przeczytać

Sernik pistacjowy – przepis na zielony sernik
Pistacje to bardzo smaczne orzechy o zielonej barwie i nieco słonym posmaku, które od lat uważane są za rarytas. Pistacjowe wypieki cieszą się niezwykłą popularnością i szybko znikają z cukierniczych lad. Orzechy pistacjowe trafiają do nadzienia pączków, często używa się ich do kremów i baz do ciast, np. serników. Jak przygotować pyszny, lekko słony sernik pistacjowy? Przepisów na to cukiernicze cudo szukaj w dalszej części artykułu.
czytaj więcej
Przepis na sernik tradycyjny – spróbuj klasyki!
Tradycyjny, kremowy sernik z dużą ilością jajek i wiejskim twarogiem – takie ciasto nigdy nie wychodzi z mody. Ta ponadczasowa kompozycja w każdym domu smakuje inaczej, w zależności od użytych składników, przepisu oraz inwencji twórczej cukiernika. Jak przygotować wyborny, tradycyjny sernik, który zawsze wychodzi? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej
Przepis na sernik na zimno z galaretką
Sernik na zimno idealnie sprawdza się w okresie wakacyjnym, gdy temperatura za oknem sprawia, że nasz organizm aż prosi się o schłodzone napoje i posiłki na zimno. Słodki, pokryty galaretką, wyjęty prosto z lodówki sernik dostarczy Ci orzeźwienia nawet w ciepły dzień. Kochają go zarówno dzieci, jak i dorośli. Jak przygotować pyszny sernik na zimno z galaretką? Przepisu szukaj w dalszej części artykułu.
czytaj więcej