Warto przeczytać

Jak zrobić bibimbap? 3 przepisy
Bibimbap jest daniem na bazie ryżu, jajka oraz warzywnych dodatków, reprezentującym kuchnię koreańską, mocno osadzonym w kulturze tego kraju. Serwuje się je podczas obchodów Nowego Roku Księżycowego i tworzy się je z resztek zalegających w lodówce, by wyczyścić jej zawartość. Chociaż brzmi to całkiem banalnie, to danie to jest niezwykle esencjonalne i przepyszne. Czym jest bibimbap i jak się je przygotowuje? Tego dowiesz się z lektury naszego tekstu.
czytaj więcej
Prawdziwki marynowane – sprawdzony przepis
Wraz z nadejściem jesieni, rozpoczyna się sezon na grzyby. Ten niezwykle smaczny dar lasu jada się na surowo, smażony, duszony, panierowany, a niejednokrotnie trafia również do słoika z przetworami. Marynowane grzyby to doskonały dodatek do mięs, sałatek, sosów i wypieków. W jaki sposób przygotować pyszne, esencjonalne grzyby marynowane w occie? Z przyjemnością podzielimy się z Tobą najlepszymi metodami.
czytaj więcej
Pumpkin spice latte – przepis na słynną kawę!
Jesienno-zimowe dni kojarzą się z kubkiem aromatycznej kawy, która dobrze rozgrzewa. Szczególną popularnością cieszy się wówczas tzw. pumpkin spice latte, kawa z syropem korzenno-dyniowym i dodatkiem bitej śmietany. Jedynym minusem tego napoju jest dość wysoka cena w kawiarniach. Na szczęście można wykonać ją samodzielnie.
czytaj więcej