Warto przeczytać

Jak zrobić sos żurawinowy i do czego pasuje?
Jednym z najbardziej popularnych przysmaków kuchni amerykańskiej jest sos żurawinowy. Tradycyjnie podaje się go jako dodatek do indyka np. z okazji Święta Dziękczynienia. Coraz częściej można spotkać go także w Polsce, chociażby w górach, gdzie wzbogaca smak serwowanych z grilla serków. Oto, jak go przyrządzić.
czytaj więcej
Jak ugotować ryż do sushi?
Sushi to jedno z tych dań, na które wybieramy się do restauracji by poświętować. Rodowicie japońska przekąska zdobyła niezwykłą popularność i wielu sympatyków. Jakość sushi wiąże się nie tylko ze świeżością składników, ale również techniką ugotowania ryżu, który z łatwością przygotujesz w domowych warunkach. Jeśli masz ochotę zrobić sushi w zaciszu swojej kuchni i szukasz wskazówek, jak ugotować idealny, klejący ryż, koniecznie sprawdź nasz artykuł.
czytaj więcej
Jak zrobić domowe sushi – co kupić i 3 przepisy
Sushi to danie kuchni japońskiej, które od dłuższego czasu cieszy się wielką popularnością wśród Polaków. Danie złożone ze świeże ryby, warzyw oraz ryżu owinięte morskimi algami podane w towarzystwie sosu sojowego i wasabi w restauracjach potrafi kosztować krocie, dlatego nie każdy może sobie na nie pozwolić. Czy wiesz, że sushi z powodzeniem możesz przygotować w zaciszu swojej własnej kuchni? Jeśli chcesz poznać tajniki przyrządzania tego przysmaku, koniecznie przeczytaj nasz artykuł.
czytaj więcej