Warto przeczytać

Konfitura i dżem z żurawiny – 3 pomysły!
Idealnym dodatkiem do mięs, serów czy kanapek jest konfitura żurawinowa. Nie tylko stanowi prawdziwą skarbnicę witamin i minerałów, ale też to niezwykle smaczna przekąska, która urozmaici smak wielu dań. Tradycyjna, z innymi owocami czy z dodatkiem soli – sprawdź, jaka konfitura przypadnie Ci do gustu. Zobacz, jak je zrobić.
czytaj więcej
Jak zrobić ramen? 3 przepisy na japońską zupę
Klasyczna japońska zupa, tradycyjnie tworzona na bazie wieprzowiny, to ramen. Jeżeli jesteś na diecie wegetariańskiej, nie musisz rezygnować z tego przysmaku. Możesz przygotować go w nowej, bezmięsnej wersji. Oto kilka wskazówek, jak zrobić tę niezwykłą zupę, by w pełni cieszyć się jej smakiem i aromatem.
czytaj więcej
Nalewka z żurawiny – jak ją zrobić?
Szukasz sposobu na rozgrzanie się w chłodniejsze dni? Sięgnij po nalewkę z żurawiny, która pomoże Ci również w zwalczeniu pierwszych objawów przeziębienia. Jeżeli nigdy nie próbowałeś sztuki przyrządzania domowych alkoholi, nie martw się. Przygotowanie nalewki z żurawiny nie wymaga specjalnych umiejętności.
czytaj więcej