DARMOWA DOSTAWA od 199 zł
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Pigwa – jakie przetwory można z niej zrobić? 3 przepisy

Porady 2.06.2022

Pigwa to owoc, którego nie należy spożywać na surowo. Sprawdzi się natomiast jako składnik przetworów. Jako że pigwa dojrzewa późno, przetwory z tego owocu można przygotować dopiero jesienią. To doskonała podstawa soków, kompotów, dżemów, marmolad i wielu innych przetworów, które warto przyrządzić na jesienno-zimowe wieczory.

czytaj więcej

Jak zrobić dżem z moreli?

Porady 1.06.2022

Błonnik, witaminy i przeciwutleniacze – taką skarbnicę składników odżywczych można znaleźć w moreli, nazywanej również owocem ormiańskim ze względu na to, że to właśnie przez Armenię dotarła do Europy. Chcąc zatrzymać smak moreli na dłużej, możesz przygotować z nich pyszny dżem, po który sięgniesz zarówno latem, jak i zimą.

czytaj więcej

Przetwory z fasolki szparagowej do słoików – 3 przepisy

Porady 17.05.2022

Z czym kojarzą Ci się przetwory? Prawdopodobnie z dżemem truskawkowym i powidłami śliwkowymi. Ale przecież w słoiki można schować dużo więcej – także warzywa. I to nie tylko ogórki kiszone czy kapustę. Przykład? Co powiesz na przetwory z fasolki szparagowej? Istnieje sporo sposobów na to, by zachować ich smak i cieszyć się nimi poza sezonem. Oto kilka naszych przepisów, które koniecznie musisz sprawdzić.

czytaj więcej