Warto przeczytać

Kompot z rabarbaru i jabłek – przepis na orzeźwiającą klasykę
Smak kompotu chyba każdy kojarzy z dzieciństwem i radosnymi chwilami spędzanymi u dziadków. Zebrane w ogródku czy na działce owoce, które nie trafiły do ciasta, lądowały w garnku wypełnionym wodą i cukrem. Jednym z najczęściej przygotowywanym i chętnie pijanym w okresie wiosenno-letnim jest kompot z rabarbaru i jabłek – słodko-kwaśny duet, którego smak docenią nawet najwięksi przeciwnicy słodkich napojów. Jak przygotować kompot z rabarbaru i jabłek? Dowiesz się tego z naszego artykułu!
czytaj więcej
Kawa mrożona – przepis na 3 sposoby
Chłodna, pyszna kawa mrożona z lodem, lodami czy bitą śmietaną to doskonała alternatywa dla zwykłej kawy, gdy nadciąga lato. Przygotować można ją na kilka różnych sposobów – z kawy rozpuszczalnej, sypanej, świeżo mielonego ziarna, a i kwestia smaku oraz dodatków podlega wielu modyfikacjom. Jak przygotować pyszne, kawowe frappé korzystając z produktów, które mamy w domu? Tego dowiesz się z poniższego tekstu.
czytaj więcej
Mrożona herbata – 3 przepisy na orzeźwiający napój
W ciepłe, letnie dni próżno szukać ochłody – można skryć się w cieniu, w pobliżu klimatyzatora albo szukać ochłodzenia w zimnych napojach. Doskonałym źródłem orzeźwienia jest mrożona herbata. Chociaż napój ten kojarzy nam się ze słodkimi, butelkowanymi napojami spoglądającymi na nas ze sklepowej lodówki, to równie smaczną herbatę mrożoną można przygotować w domu. Jak zrobić orzeźwiający napój na bazie herbaty? Dowiesz się tego już za chwilę!
czytaj więcej