Warto przeczytać

Rodzaje chleba – skład, właściwości, kaloryczność
Smaczny, niemal ciepły i pachnący chleb to dla wielu osób wspomnienie dzieciństwa spędzonego na wsi. Jakie są najpopularniejsze typy chleba? Czym się wyróżniają? Dlaczego twierdzenie, że chleb pszenny jest zdrowszy od żytniego to uproszczenie? Znajdź swój ulubiony chleb i poznaj lepiej jego walory, kaloryczność i właściwości.
czytaj więcej
Wszystkie odmiany ryżu – jaki ryż do danego dania wybrać?
Burrito, sushi, gołąbki, a także szereg zup – wielu z nas nie wyobraża sobie tych dań bez dodatku ryżu. Dlatego warto lepiej przyjrzeć się poszczególnym odmianom tego artykułu spożywczego. Zobacz, jaki ryż zastosować do konkretnych potraw. Dowiedz się, czym różnią się od siebie poszczególne odmiany ryżu.
czytaj więcej
Czy woda ma smak? O czym smak świadczy?
Wiele osób nie lubi picia wody ze względu na jej brak smaku – czy tak jest rzeczywiście? Smak wody jest bardzo delikatny i mało wyczuwalny (a właściwie taki być powinien). A co jeśli smak wody jest bardziej intensywny? O czym świadczy jej smak? Tego dowiesz się z naszego artykułu.
czytaj więcej