Warto przeczytać

Jak zrobić dżem z moreli?
Błonnik, witaminy i przeciwutleniacze – taką skarbnicę składników odżywczych można znaleźć w moreli, nazywanej również owocem ormiańskim ze względu na to, że to właśnie przez Armenię dotarła do Europy. Chcąc zatrzymać smak moreli na dłużej, możesz przygotować z nich pyszny dżem, po który sięgniesz zarówno latem, jak i zimą.
czytaj więcej
Przetwory z fasolki szparagowej do słoików – 3 przepisy
Z czym kojarzą Ci się przetwory? Prawdopodobnie z dżemem truskawkowym i powidłami śliwkowymi. Ale przecież w słoiki można schować dużo więcej – także warzywa. I to nie tylko ogórki kiszone czy kapustę. Przykład? Co powiesz na przetwory z fasolki szparagowej? Istnieje sporo sposobów na to, by zachować ich smak i cieszyć się nimi poza sezonem. Oto kilka naszych przepisów, które koniecznie musisz sprawdzić.
czytaj więcej
Przetwory z pomidorów – 3 pomysły i przepisy
Z pomidorów możemy cieszyć się przez cały rok, choć oczywiste jest, że te dostępne latem są dużo smaczniejsze, bardziej soczyste od tych, które zjadamy zimą. Warto więc wykorzystać ten czas na przygotowanie pysznych przetworów. Co możesz zrobić? Nie tylko ketchup! Mamy dla Ciebie kilka pomysłów i przepisów, z których naprawdę warto skorzystać.
czytaj więcej


