Warto przeczytać

Leczo – przepis na szybkie i pyszne danie
Leczo to danie pochodzące z Węgier i znane już od dawnych czasów. Głównym składnikiem, które czyni tę potrawę wyjątkowo smaczną i charakterystyczną jest papryka – węgierskie dobro narodowe. W tradycyjnych przepisach pochodzących z morawskich książek kucharskich nie znajdziemy cukinii, ale dużą ilość cebuli, pomidorów oraz swojską kiełbasę. Jak zrobić leczo w wersji tradycyjnej i współczesnej? Dowiesz się tego z poniższego artykułu.
czytaj więcej
Zapiekanka z warzywami na patelnię – przepis na sycące danie
Warzywa na patelnię uratowały już niejedną osobę, która nie miała czasu na przygotowanie obiadu. Wystarczy dodać do nich ulubiony dodatek i zajadać ze smakiem. Dziś proponujemy kilka przepisów na warzywa z patelni z kurczakiem.
czytaj więcej
Warzywa na patelnię z kurczakiem – 5 pomysłów na obiad
Warzywa na patelnię uratowały już niejedną osobę, która nie miała czasu na przygotowanie obiadu. Wystarczy dodać do nich ulubiony dodatek i zajadać ze smakiem. Dziś proponujemy kilka przepisów na warzywa z patelni z kurczakiem.
czytaj więcej