Warto przeczytać

Jak zrobić wątróbkę?
Warto włączyć wątróbkę do diety i podawać np. na obiad czy kolację, ponieważ zawiera dużo białka i żelaza, a przy tym – wbrew pozorom – jest dość łatwa w przygotowaniu. Zobacz, jak ją przyrządzić.
czytaj więcej
Saute – co to znaczy i co smaży się w ten sposób?
Szukasz sprawdzonego pomysłu na obiad? Co powiesz na danie przyrządzone techniką saute? Zobacz, co oznacza to określenie oraz jaki rodzaj potraw w ten sposób można przygotować. Z jakich klasycznych składników w tym przypadku należy zrezygnować? Czy do jedzenia zrobionego metodą saute dodaje się przyprawy? Sprawdź.
czytaj więcej
Jak zrobić ser smażony?
Ser smażony to propozycja na pyszne danie, którym można zajadać się nie tylko podczas obiadu, ale również zaserwować bliskim na śniadanie lub kolację. Znakomicie komponuje się z pieczywem. W wersji panierowanej polecamy podawać ser smażony z dodatkiem frytek oraz ulubionych warzyw. Zobacz, jak można szybko go przygotować.
czytaj więcej