Warto przeczytać

Dlaczego mały garnek lub patelnia na indukcję nie działają na indukcji?
Czasem nowy garnek lub patelnia przystosowane do gotowania i smażenia na indukcji z jakiegoś powodu nie działają. Dlaczego tak się dzieje? Jak rozmiar dna wpływa na możliwość użytkowania naczyń kuchennych na indukcji? Czy jest to powód do reklamacji produktu? A może można coś z tym zrobić?
czytaj więcej
Forszmak – przepis na to regionalne danie
Forszmak to danie, które przyjęło się w rodzimej kuchni regionalnej, chociaż oryginalnie pochodzi z Niemiec. To pyszne danie jednogarnkowe podaje się głównie na Lubelszczyźnie. Chociaż jego niemiecka wersja to rodzaj przystawki z zapiekanych warzyw, mięs albo ryb pokrytych serem, w kuchni polskiej forszmak to po prostu gulasz podawany w chlebie. Jak smakuje forszmak i w jaki sposób go przyrządzić? Podpowiadamy!
czytaj więcej
Przepis na gołąbki, które zawsze wyjdą
Gołąbki to danie, które zna każdy. Aromatyczna kapusta wypełniona farszem należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej, chociaż swój rodowód zawdzięcza ukraińskim sąsiadom. Nie ma jasno określonego przepisu na gołąbki i jak każde danie tradycyjne – są one przygotowywane w różny sposób. Chcesz dowiedzieć się, w jaki sposób przygotować gołąbki, które zawsze wyjdą? Przeczytaj poniższy artykuł.
czytaj więcej