Warto przeczytać

Jak zrobić warzywa na parze?
Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów na przygotowanie posiłków. Tego typu dania poleca się przede wszystkim osobom na dietach redukcyjnych, ale także dla osób z nadciśnieniem czy też problemami żołądkowymi. Jak przyrządzić warzywa na parze, które będą stanowić najważniejszy punkt twojego posiłku?
czytaj więcej
Rodzaje makaronów – 9 najpopularniejszych rodzajów, które warto znać
Czy ktokolwiek wyobraża sobie życie bez makaronu? Trudno nam nawet o tym pomyśleć. Jest to jeden z tych składników, który na dobre wkradł się do naszej kuchni. Zastanawiasz się czasem, ile jest rodzajów makaronów? I co sprawia, że są wyjątkowe? Albo do czego najlepiej je dodawać? Sprawdźmy!
czytaj więcej
Jakie warzywa można jeść na surowo?
Warzywa to niezbędny element diety. Nie powinny stanowić wyłącznie dodatku do obiadu – to wartościowe produkty spożywcze, które stanowią źródło węglowodanów, błonnika, witamin i minerałów. Warzywa warto jeść do każdego posiłku albo w formie przekąski. Kto nie lubi chrupać surowych marchewek w trakcie dnia? No właśnie, które z warzyw można jeść na surowo?
czytaj więcej