Warto przeczytać

Jak zrobić sos pieczeniowy?
Aksamitny sos pieczeniowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, a także kaszy i ziemniaków. Oto kilka przepisów na sos pieczeniowy, które podkreślą smak ulubionej potrawy. Dzięki tym prostym recepturom zachwycisz gości i będziesz mógł cieszyć się z kolejnego małego kulinarnego sukcesu.
czytaj więcej
Jakie warzywa można mrozić?
Doskonałym sposobem na przechowywanie warzyw w okresie jesienno-zimowym jest ich zamrażanie. Większość warzyw można mrozić, nie martwiąc się, że stracą właściwości czy smak. Poznaj zasady mrożenia. Dowiedz się, jakie smaczne jarzyny warto umieścić w swoim zamrażalniku, by mieć dostęp do zdrowego jedzenia.
czytaj więcej
Jak zrobić sos koperkowy?
Sos koperkowy jest niezwykle aromatyczny. Wzbogaca smak wielu potraw - pulpetów, ryb, jajek, ziemniaków czy sałatek. To jeden z najbardziej uniwersalnych sosów, który pasuje niemal do każdego dania. Oto kilka ciekawych receptur na sos koperkowy.
czytaj więcej