Warto przeczytać

Jak zrobić domowy budyń?
Zapewne wielu z nas nie wyobraża sobie tego, że budyń można zrobić samemu. Większość z nas kojarzy go z traumą z dzieciństwa, czyli podawanym w stołówce kożuchu z paczki z odrobiną syropu malinowego. Tej traumy można pozbyć się, przygotowując budyń w zaciszu swojej kuchni. Jak zrobić domowy budyń? Z chęcią podpowiemy!
czytaj więcej
Jakie przyprawy do warzyw na patelnię dobrać? Przewodnik po łączeniu smaków
Dobrze usmażone i doprawione warzywa potrafią odmienić smak każdego dnia, chociaż równie dobrze mogą same stać się głównym daniem. Odpowiednio dobrane przyprawy nadają warzywom charakteru. Ta sama papryka będzie smakować inaczej jeśli ją posolimy albo oprószymy ziołami prowansalskimi. Jak wydobyć pełnię smaku z warzyw za pomocą przypraw? Odpowiedzi znajdziesz w naszym przewodniku po łączeniu smaków.
czytaj więcej
Co można zrobić z warzyw na patelnię?
Warzywa na patelnię doskonale sprawdzają się w roli szybkiego obiadu albo dodatku do kolacji. Znajdziemy je dosłownie w każdym sklepie, a producenci produkują coraz więcej nietypowych rodzajów mieszanek. Tak przygotowane warzywa to znakomita alternatywa do fast foodu – mrożonej pizzy czy zapiekanek. Co można przyrządzić z mieszanki warzyw na patelnię? Poznaj nasze propozycje.
czytaj więcej


