Warto przeczytać

Jak zrobić sos śmietanowy?
Sos śmietanowy to idealny dodatek do potraw mięsnych, rybnych, makaronów, zapiekanek czy ziemniaków. Tego typu dip urozmaica smak wielu dań, a przy tym jest dość prosty w przygotowaniu. Poznaj różne wersje sosu śmietanowego, które sprawią, że jedzenie stanie się jeszcze bardziej apetyczne.
czytaj więcej
Jak zrobić sos pieczeniowy?
Aksamitny sos pieczeniowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, a także kaszy i ziemniaków. Oto kilka przepisów na sos pieczeniowy, które podkreślą smak ulubionej potrawy. Dzięki tym prostym recepturom zachwycisz gości i będziesz mógł cieszyć się z kolejnego małego kulinarnego sukcesu.
czytaj więcej
Jakie warzywa można mrozić?
Doskonałym sposobem na przechowywanie warzyw w okresie jesienno-zimowym jest ich zamrażanie. Większość warzyw można mrozić, nie martwiąc się, że stracą właściwości czy smak. Poznaj zasady mrożenia. Dowiedz się, jakie smaczne jarzyny warto umieścić w swoim zamrażalniku, by mieć dostęp do zdrowego jedzenia.
czytaj więcej