Warto przeczytać

Przepis na gołąbki, które zawsze wyjdą
Gołąbki to danie, które zna każdy. Aromatyczna kapusta wypełniona farszem należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej, chociaż swój rodowód zawdzięcza ukraińskim sąsiadom. Nie ma jasno określonego przepisu na gołąbki i jak każde danie tradycyjne – są one przygotowywane w różny sposób. Chcesz dowiedzieć się, w jaki sposób przygotować gołąbki, które zawsze wyjdą? Przeczytaj poniższy artykuł.
czytaj więcej
Przepis na bigos od Tadar.pl
Bigos to danie znane i lubiane wśród Polaków. Jest sycące, aromatyczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Nasi rodacy znają je jako danie z kapusty – kwaszonej i świeżej z dodatkiem mięsa i odrobiny koncentratu pomidorowego, natomiast w innych krajach jada się je z dodatkiem jabłek, wina i papryki. Jak przygotować tradycyjny bigos i jego alternatywne wersje? Sprawdź nasze przepisy.
czytaj więcej
Leczo – przepis na szybkie i pyszne danie
Leczo to danie pochodzące z Węgier i znane już od dawnych czasów. Głównym składnikiem, które czyni tę potrawę wyjątkowo smaczną i charakterystyczną jest papryka – węgierskie dobro narodowe. W tradycyjnych przepisach pochodzących z morawskich książek kucharskich nie znajdziemy cukinii, ale dużą ilość cebuli, pomidorów oraz swojską kiełbasę. Jak zrobić leczo w wersji tradycyjnej i współczesnej? Dowiesz się tego z poniższego artykułu.
czytaj więcej


