Warto przeczytać

Jak mrozić szpinak?
Szpinak wielu osobom nie najlepiej kojarzy się z dzieciństwem. Tymczasem odpowiednio przyprawiony i w ciekawych połączeniach z innymi produktami, może smakować wyśmienicie. Aby walory smakowe szpinaku zachować na dłużej, warto go zamrozić.
czytaj więcej
Jak mrozić prawdziwki?
Prawdziwek to potoczna nazwa borowika. Tego typu grzyby dzięki swojemu smakowi zyskały ważne miejsce w polskiej kuchni. Wykorzystuje się je jako składnik sosów, farszów czy zapiekanek. Świetnie komponują się także z mięsem. Aby na dłużej zachować ich smak, warto je zamrozić. Oto podstawowe zasady mrożenia tych grzybów.
czytaj więcej
Jak mrozić kurki?
Kurki rosną w naszych lasach od połowy lata do jesieni. Wówczas w wielu domach królują smaczne potrawy z ich dodatkiem. Czy jednak smak tych wyjątkowych grzybów możemy zachować na dłużej? Okazuje się, że tak. Wystarczy je zamrozić. Warto jednak przed umieszczeniem kurek w zamrażarce, poddać je obróbce cieplnej.
czytaj więcej