Warto przeczytać

Jaki garnek do bigosu będzie najlepszy?
Bigos to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Aromatyczne mięso, kapusta kiszona, suszone grzyby, cebula i przyprawy muszą być jednak ugotowane w odpowiednim naczyniu. Dzięki temu będą smakować wyśmienicie. Zobacz, jaki garnek najlepiej nadaje się do przyrządzenia bigosu.
czytaj więcej
Jaka brytfanna na indukcję się sprawdzi?
Gotowanie w brytfannie na kuchence indukcyjnej to dla wielu osób wciąż pewna nowość. Tymczasem płyta indukcyjna – podobnie jak np. kuchenka gazowa czy elektryczna – jest równie skutecznym sposobem na to, by przyrządzać pyszne dania w brytfannie. Zobacz, czym kierować się podczas wyboru tego naczynia przeznaczonego na indukcję.
czytaj więcej
Jakie garnki są najzdrowsze?
Na nasze zdrowie wpływ ma nie tylko dieta, ale również naczynia, w których przygotowujemy potrawy. Dlatego wybór garnków powinien być przemyślany. Sprawdź, jakie garnki są przyjazne dla ludzkiego organizmu, a których lepiej unikać, by bezpiecznie ugotować smaczny posiłek.
czytaj więcej