Warto przeczytać

Strogonow – przepis na klasyczne, ciepłe danie
Sycące danie, które doskonale sprawdzi się na zwykły obiad, jak i na większe przyjęcie. Szczególnie polecane do przyrządzania w chłodniejsze dni, ze względu na swoje rozgrzewające właściwości. Jak przygotować tę klasyczną potrawę? Przedstawiamy kilka wersji przepisu na strogonow. Znajdź swój ulubiony smak.
czytaj więcej
Danie jednogarnkowe z kurczakiem dla całej rodziny
Nie masz pomysłu na szybki, sycący i smaczny posiłek dla bliskich? Wypróbuj te kilka przepisów, których tajemnicą sukcesu jest pyszny kurczak. Takie dania są na tyle uniwersalne, że przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym. Można je zaserwować na obiad, ale doskonale sprawdzą się też podczas uroczystej kolacji.
czytaj więcej
Dlaczego tłuszcz spływa na boki patelni podczas smażenia?
Dno patelni ogólnie jest bardzo istotnym elementem konstrukcji. To dzięki niemu takie produkty działają na domowych kuchenkach oraz płytach indukcyjnych. Co jednak, gdy tłuszcz spływa na boki na nowej, markowej i solidnej patelni nieprzywierającej? Czy to wada produkcyjna, efekt złego użytkowania, czy może kryje się za tym coś więcej? Jak zbudowane jest dno patelni aluminiowych, a jak naczyń ze stali nierdzewnej?
czytaj więcej


