Warto przeczytać

Jak zamrozić rydze?
Sezon grzybowy w pełni. W lasach można znaleźć piękne okazy grzybów. Są wśród nich rydze, których smak wielu z nas chciałoby zachować na dłużej. Rozwiązaniem jest ich zamrożenie. Rydze należą do tego typu grzybów, które można mrozić w formie ugotowanej i surowej. Lepiej jednak wybrać pierwszy sposób. Dlaczego? Sprawdźcie.
czytaj więcej
Jak zamrozić rosół?
Rosół to nie tylko smaczna zupa, która często gości na naszych stołach. Ma sporo dobroczynnych właściwości. Pomoże w walce z przeziębieniem, zatruciem lub osłabieniem i jest świetnym lekiem na kaca. Ale czy można go mrozić? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Wyjaśniamy.
czytaj więcej
Jak zamrozić podgrzybki?
Podgrzybki to prawdziwy rarytas, który rośnie w polskich lasach. Chcąc delektować się nimi poza sezonem, warto je zamrozić. Dzięki temu będziemy mogli w każdej chwili sięgnąć do zamrażarki i użyć ich do przygotowania ulubionych potraw – sosów, farszów czy dodatków do mięs.
czytaj więcej