Warto przeczytać

Jak mrozić kurki?
Kurki rosną w naszych lasach od połowy lata do jesieni. Wówczas w wielu domach królują smaczne potrawy z ich dodatkiem. Czy jednak smak tych wyjątkowych grzybów możemy zachować na dłużej? Okazuje się, że tak. Wystarczy je zamrozić. Warto jednak przed umieszczeniem kurek w zamrażarce, poddać je obróbce cieplnej.
czytaj więcej
Jak zamrozić rydze?
Sezon grzybowy w pełni. W lasach można znaleźć piękne okazy grzybów. Są wśród nich rydze, których smak wielu z nas chciałoby zachować na dłużej. Rozwiązaniem jest ich zamrożenie. Rydze należą do tego typu grzybów, które można mrozić w formie ugotowanej i surowej. Lepiej jednak wybrać pierwszy sposób. Dlaczego? Sprawdźcie.
czytaj więcej
Jak zamrozić rosół?
Rosół to nie tylko smaczna zupa, która często gości na naszych stołach. Ma sporo dobroczynnych właściwości. Pomoże w walce z przeziębieniem, zatruciem lub osłabieniem i jest świetnym lekiem na kaca. Ale czy można go mrozić? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Wyjaśniamy.
czytaj więcej