Warto przeczytać

Jak zrobić sos pieczarkowy?
Sos pieczarkowy znakomicie urozmaica wiele potraw. Dobrze smakuje m.in. z kluskami śląskimi, ziemniakami oraz mięsem. W zależności od preferencji można przygotować go z dodatkiem śmietany albo z niej całkowicie zrezygnować. Śmietanę da się zastąpić mąką ziemniaczaną albo jogurtem naturalnym. Poznaj dwa przepisy na ten sos.
czytaj więcej
Jak zrobić sos śmietanowy?
Sos śmietanowy to idealny dodatek do potraw mięsnych, rybnych, makaronów, zapiekanek czy ziemniaków. Tego typu dip urozmaica smak wielu dań, a przy tym jest dość prosty w przygotowaniu. Poznaj różne wersje sosu śmietanowego, które sprawią, że jedzenie stanie się jeszcze bardziej apetyczne.
czytaj więcej
Jak zrobić sos pieczeniowy?
Aksamitny sos pieczeniowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, a także kaszy i ziemniaków. Oto kilka przepisów na sos pieczeniowy, które podkreślą smak ulubionej potrawy. Dzięki tym prostym recepturom zachwycisz gości i będziesz mógł cieszyć się z kolejnego małego kulinarnego sukcesu.
czytaj więcej


