Warto przeczytać

Jak zrobić dżem z czarnej porzeczki?
Dżem z czarnej porzeczki to przysmak, który można wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, naleśników czy nawet herbat. Jest zdrowy i smaczny, a robi się go tak prosto, że nie warto zastępować dżem domowej roboty jakąś wersją sklepową.
czytaj więcej
Jak zrobić dżem z jabłek?
Niektóre smaki silniej kojarzą nam się z dzieciństwem: na przykład drożdżówka z rabarbarem, zacierki na mleku czy dżem z jabłek, który rodzice dodawali do słodkiego ryżu lub naleśników. Dżem jabłkowy jest bardzo łatwy do przygotowania, dlatego jeśli chcecie poczuć smak dzieciństwa, koniecznie sprawdźcie ten przepis.
czytaj więcej
Jak zrobić kompot z czereśni?
Czy istnieje coś takiego, jak nadmiar czereśni? Raczej w to nie wierzymy. Jeśli jednak zdarzy się wam, że będziecie mieli ich wystarczająco dużo, z nadmiaru tych owoców przygotujcie przepyszny kompot z czereśni. Jest on dużo słodszy od kompotu z wiśni, ma głęboki smak i smakuje doskonale na zimno, jak i na ciepło. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis.
czytaj więcej