Warto przeczytać

Jak ugotować jajka przepiórcze?
Jajka przepiórcze jeszcze do niedawna kojarzyły się z luksusem i ekstrawagancją – były prawie niedostępne w sklepach. Jednak czasy się zmieniają, a produkty spożywcze są w zasięgu ręki. Cena jajek przepiórczych także nie jest wygórowana. Za 18 sztuk zapłacić można mniej niż 10 złotych. Jeśli więc jajka przepiórcze jeszcze nie zagościły w twoim domu, czas to zmienić. Zanim zaczniesz obmyślać dania, sprawdź, w jaki sposób prawidłowo je ugotować. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste.
czytaj więcej
Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki?
Dżem z czerwonej porzeczki to prawdziwy przysmak – idealny do naleśników, ciast, kanapek, ale także jako dodatek do mięsa. Jest niezwykle aromatyczny i wyrazisty w smaku. Przede wszystkim to zdrowy, domowy produkt, który warto włączyć do swojej diety ze względu na bogactwo witamin oraz mikroelementów. Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki? Czy bez cukru będzie smakować równie dobrze?
czytaj więcej
Kompot z jabłek i jego właściwości – kiedy warto pić kompot z jabłek?
Kompot z jabłek to jeden z tych napojów, który nieodmiennie kojarzy się z babcią oraz domowym, niedzielnym obiadem. Jednak jabłka to owoce, które zawierają w sobie wiele witamin i mikroelementów, dlatego picie kompotu z jabłek może wpłynąć pozytywnie na nasze zdrowie. Warto jednak pamiętać, że najlepszymi napojami są te, które zostały przygotowane bez cukru bądź z niewielką jego ilością. Jakie właściwości kryją się w kompocie z jabłek? W jakich sytuacjach warto go spożywać?
czytaj więcej