Warto przeczytać

Jakie sztućce wybrać, by cieszyć się nimi przez lata?
Zakup sztućców to inwestycja na lata. Dlatego warto wcześniej zastanowić się, na jakie aspekty zwrócić uwagę, by wybrać takie noże, łyżki czy widelce, które posłużą nam jak dłużej. Oto kilka wskazówek i podpowiedzi.
czytaj więcej
Jaki garnek do bigosu będzie najlepszy?
Bigos to tradycyjna potrawa kuchni polskiej. Aromatyczne mięso, kapusta kiszona, suszone grzyby, cebula i przyprawy muszą być jednak ugotowane w odpowiednim naczyniu. Dzięki temu będą smakować wyśmienicie. Zobacz, jaki garnek najlepiej nadaje się do przyrządzenia bigosu.
czytaj więcej
Jaka brytfanna na indukcję się sprawdzi?
Gotowanie w brytfannie na kuchence indukcyjnej to dla wielu osób wciąż pewna nowość. Tymczasem płyta indukcyjna – podobnie jak np. kuchenka gazowa czy elektryczna – jest równie skutecznym sposobem na to, by przyrządzać pyszne dania w brytfannie. Zobacz, czym kierować się podczas wyboru tego naczynia przeznaczonego na indukcję.
czytaj więcej


