DARMOWA DOSTAWA od 129 zł ⛟ WYSYŁKA 24H!
 Logo
Uwaga! Zamówienia zrealizowane do godziny 12.00 wysyłane są tego samego dnia!

Warto przeczytać

Jak zrobić powidła z węgierek?

Porady 1.08.2021

Domowe powidła śliwkowe to prawdziwy przysmak. Można zajadać je z ciepłym chlebem na śniadanie, ale także dodawać do ciast czy nawet herbat. Powidła ze śliwek węgierek nie są jednak wcale tak proste do wykonania. Chociaż technika z pewnością nie nastręczy wam problemów, czas spędzony nad garnkiem może okazać się męczący. Powidła potrzebują bowiem czasu, by były rzeczywiście przepyszne.

czytaj więcej

Jak zrobić lasagne? Czy i jak gotować makaron do lasagne?

Porady 17.07.2021

Pisarze i poeci poświęcili temu daniu wiele miejsca, a makaron tego rodzaju uznaje się za jeden z najstarszych. Lasagne to wspaniała potrawa, która zachwyca smakiem i dodatkowo jest bardzo syta. Oto jak ją przyrządzić, by zrobić wrażenie na gościach. Ten przysmak możesz zjeść samodzielnie, ale również podać z sałatą i winem.

czytaj więcej

Jak wybrać dobrą patelnię?

Porady 24.07.2021

Mistrzowie sztuki kulinarnej wybierają nie tylko najlepsze składniki, ale także najwyższej jakości naczynia, które zapewnią komfort przygotowania dania oraz nie wpłyną na jego smak. Decyzja o tym, jaką patelnią się posługiwać podczas smażenia kurczaka, a jaką, przyrządzając naleśniki, nigdy nie należy do łatwych. Czym kierować się, wybierając patelnię, by odnieść sukces w kuchni? Oto garść porad.

czytaj więcej