Warto przeczytać

Jak przechowywać szparagi?
Szparagi, to smaczne i bardzo zdrowe warzywa, które mogą stanowić bazę pożywnego posiłku. Bardzo ważne jest jednak to, jak prawidłowo gotować oraz jak przechować szparagi, by zachowały one świeżość i jędrność, jak najdłużej. Zasady przechowywania warzyw i owoców warto znać, ponieważ pozwoli Ci to uniknąć wyrzucania żywności.
czytaj więcej
Smażone szparagi z jajkiem sadzonym – kultowy przepis
Wraz z wiosną nasze talerze i miski wypełniają się kolorami. Szparagi to jedno z pierwszych warzyw sezonowych, które pojawia się w sklepach i na targach. Doskonałym przełamaniem rutyny śniadaniowej są szparagi. Zielone lub białe łodyżki są nie tylko smaczne, ale zawierają też sporą ilość witamin i minerałów. Szparagi stanowią doskonałe urozmaicenie menu, po długich zimowych miesiącach żywieniowej monotonii, ubogiej w świeże warzywa. Prawdziwie zdrowa dieta, która da Ci energię do tego, by osiągać codzienne sukcesy, to dieta urozmaicona.
czytaj więcej
Ciasto drożdżowe z rabarbarem – pyszny przepis, któremu każdy podoła
Szukasz sposobu na przyrządzenie ciasta drożdżowego z rabarbarem, którego smak przypomni dzieciństwo spędzone w kuchni babci? Chcesz zachwycić gości domowym wypiekiem, który na długo pozostanie w ich pamięci? Przedstawiamy przepis, dzięki któremu przygotujesz pyszne ciasto i dopiszesz je do listy swoich kulinarnych sukcesów.
czytaj więcej