Warto przeczytać

Co na obiad latem? 4 przepisy z sezonowymi produktami
Lato rządzi się swoimi prawami. Żar leje się z nieba, a nam zupełnie nie chce się spędzać czasu w jeszcze bardziej gorącej kuchni. Dlatego najlepszymi pomysłami na obiady w tym czasie są te, które zapewniają lekkie, pożywne i szybkie do przygotowania dania. Oto cztery przepisy, które uważamy za jedne z najlepszych na lato.
czytaj więcej
Jak gotować jajka?
Co było pierwsze – jajko, czy kura? Chyba nikt tego nie wie. Na szczęście my nie roztrząsamy aż tak skomplikowanych pytań. Dziś skupimy się na problemie dotyczącym jajka idealnego. Czy istnieje coś takiego? Jak ugotować jajko idealne? Codzienne sukcesy w kuchni nie muszą być spektakularne – czasem wystarczy coś tak pozornie prostego, jak ugotowanie jajka.
czytaj więcej
Jak zrobić sok z czarnej porzeczki w sokowniku?
Herbata z dodatkiem domowej roboty soku z czarnej porzeczki umili Ci długie jesienne i zimowe wieczory. Sok ten pomaga w budowaniu odporności dostarcza też organizmowi sporą ilość witamin i minerałów. Obawiasz się, że nie podołasz wyzwaniu zrobienia soku? Poznaj nasz przepis, z którym poradzą sobie nawet początkujący.
czytaj więcej