Warto przeczytać

Jak zrobić domowy majonez – przepis, który zawsze się udaje
Dobrze zrobiony majonez może być świetnym dodatkiem do kanapek, przekąsek, przystawek, a także dań głównych. Z majonezem robi się jajka, je się frytki, przygotowuje bułkę z wędliną i łączy przyprawy, aby zrobić sos czosnkowy do pizzy lub sos tatarski do mięsa. Domowy majonez wie jak podkreślić smak świątecznej sałatki. Najpiękniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Gęsty majonez to nie tylko ten klasyczny, ze sklepowych półek. To także majonez fit, keto, wege i ten bez musztardy. Jak go zrobić? Ile można przechowywać domowy majonez? Znajdziesz tu niejeden sprawdzony przepis na taki codzienny sukces kulinarny!
czytaj więcej
Naleśniki z warzywami nie tylko dla wegetarian – przepis
Nie tylko słodkimi dodatkami naleśnik cieszy podniebienie. Warto również skosztować ich w wersji wytrawnej, zwłaszcza z warzywami, które zamieniają je w apetyczne i kolorowe danie. Przepis na naleśnik z warzywami nie może być jeden. Jest tyle połączeń i sposobów doprawiania. Dostęp do całej masy warzyw również zachęca do ciekawych eksperymentów. Czasem do ważnego odkrycia może prowadzić niewielka inspiracja. Zasada ta sprawdza się również w kuchni. Naleśniki z warzywami mogą być z patelni, w formie krokietów naleśnikowych, a nawet zapiekane z farszem warzywnym. Nic tylko wybierać – spróbuj z nami, a jest duża szansa, że zaliczysz ten czas do małych, codziennych sukcesów całej rodziny!
czytaj więcej
Jak zrobić sok w sokowniku krok po kroku?
Własnoręcznie zrobione przetwory dają wiele satysfakcji, choć przygotowanie ich jest czasochłonne. Nie da się ukryć, że jest to również jeden z niewielu sposobów, aby mieć pewność, że smak będzie pełny, a aromat został uzyskany naturalnie. Warto wiedzieć zatem jak zrobić sok z sokownika, aby zatrzymać ulubione smaki na jesień i zimę. To nie takie trudne, a ponadto pozwala na ścisłą kontrolę ilości dodanego cukru. Poznajmy zasady działania i budowę sokownika krok po kroku – pora na codzienne sukcesy o smaku malin, aronii, jabłek, wiśni, a nawet winogron!
czytaj więcej