Warto przeczytać

Jak zrobić chipsy z cukinii? Dwa sposoby!
Cukinia jest jednym z tych warzyw, które mogą być wykorzystane właściwie w większości typów dań. Zrobisz z niej pyszny obiad, sałatkę, a nawet deser czy przekąskę. Na tym ostatnim warto się skupić. Bo chipsy z cukinii to coś niezwykłego. Jeśli na swoim koncie masz już chipsy z batatów, buraków, jarmużu, a nawet skórek bobu, warto sięgnąć po cukinię. Czym charakteryzują się chipsy z cukinii? Jak je przygotować?
czytaj więcej
Jak ugotować jajka przepiórcze?
Jajka przepiórcze jeszcze do niedawna kojarzyły się z luksusem i ekstrawagancją – były prawie niedostępne w sklepach. Jednak czasy się zmieniają, a produkty spożywcze są w zasięgu ręki. Cena jajek przepiórczych także nie jest wygórowana. Za 18 sztuk zapłacić można mniej niż 10 złotych. Jeśli więc jajka przepiórcze jeszcze nie zagościły w twoim domu, czas to zmienić. Zanim zaczniesz obmyślać dania, sprawdź, w jaki sposób prawidłowo je ugotować. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste.
czytaj więcej
Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki?
Dżem z czerwonej porzeczki to prawdziwy przysmak – idealny do naleśników, ciast, kanapek, ale także jako dodatek do mięsa. Jest niezwykle aromatyczny i wyrazisty w smaku. Przede wszystkim to zdrowy, domowy produkt, który warto włączyć do swojej diety ze względu na bogactwo witamin oraz mikroelementów. Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki? Czy bez cukru będzie smakować równie dobrze?
czytaj więcej


