Warto przeczytać

Jak zrobić domowe ciasto francuskie? Nasz przepis!
Dobrze przygotowane ciasto francuskie jest kruche i kilkuwarstwowe. Jeśli dotychczas nie gościło zbyt często w twoim domu, to możesz nawet nie podejrzewać, jaki tkwi w nim potencjał. Zrobisz z niego nie tylko desery, ale również dania wykwintne. Świetnie nadaje się do przygotowania słonych przekąsek lub ciast z owocami. Wystarczy dobrze zagnieść, rozwałkować i upiec. Jak zrobić domowe ciasto francuskie? Z czego jest ciasto francuskie i jakie składniki będą niezbędne, aby je samodzielnie przygotować? Z czym można zrobić ciasto francuskie? Podpowiadamy i radzimy!
czytaj więcej
Jak posiać rzeżuchę?
Rzeżucha to niepozorny dodatek, który kojarzy się nam głównie z przepisami wielkanocnymi. Łatwo ją wyhodować, choć wymaga to cierpliwości, systematyczności i odrobiny pomocy w postaci precyzyjnych wskazówek. Chętnie pomożemy ci ustrzec się najpopularniejszych błędów oraz wyjaśnimy, jak posadzić rzeżuchę na kilka sposobów. Zazwyczaj robi się to na wacie, choć można obyć się bez niej. Da się też posiać rzeżuchę z pomocą ręcznika papierowego. W czym najlepiej posiać ją i kiedy to zrobić? Już wyjaśniamy i radzimy jaką drogę obrać do tych pysznych, codziennych sukcesów!
czytaj więcej
Jak suszyć pomidory?
Suszone pomidory mają spory potencjał. Posiekane nadają się do sosów, zapiekanek, a także jako składnik domowych tortilli. Gdy je pokroisz, możesz wzbogacić o nie np. lekką sałatkę podana do grilla lub domowy obiad z rodziną. Suszone pomidory są łatwe w przechowywaniu i zachowują swoją przydatność do spożycia o wiele dłużej niż świeże. Skoncentrowany w nich smak potrafi znacznie wzbogacić niejeden posiłek lub przekąskę. Nadają się również do domowych wędlin. Jak suszyć pomidory? Czy pomidory warto suszyć na słońcu? Jak zrobić to w suszarce elektrycznej, a jak suszyć pomidory w piekarniku? I wreszcie jak je przechowywać? Na te pytania znajdziesz odpowiedź dzięki doświadczeniu i produktom od Tadar.pl!
czytaj więcej