Warto przeczytać

Jak wybrać dobrą patelnię?
Mistrzowie sztuki kulinarnej wybierają nie tylko najlepsze składniki, ale także najwyższej jakości naczynia, które zapewnią komfort przygotowania dania oraz nie wpłyną na jego smak. Decyzja o tym, jaką patelnią się posługiwać podczas smażenia kurczaka, a jaką, przyrządzając naleśniki, nigdy nie należy do łatwych. Czym kierować się, wybierając patelnię, by odnieść sukces w kuchni? Oto garść porad.
czytaj więcej
Jak zrobić grzanki na patelni?
Krem ze szparagów, zupa cebulowa, sałatka z pomidorkami koktajlowymi i serem feta… Istnieje szereg dań, których smak wzbogacają grzanki. Wcale nie musisz sięgać po te dostępne w sklepie, bo wszystko, czego potrzebujesz do ich zrobienia masz w domu. Oto kroki do kulinarnego sukcesu, jakim jest przygotowanie grzanek na patelni.
czytaj więcej
Jak zrobić kociołek na ognisku?
Afrykańskie, węgierskie, romskie, a może polskie smaki? W kociołku z ogniska możesz testować dania z różnych zakątków świata i budować osobiste kulinarne wspomnienia. Zobacz, jak zrobić potrawę w kociołku, której smak będzie do Ciebie często wracać.
czytaj więcej


