Warto przeczytać

Chlebak stalowy na pieczywo – wady i zalety
Wiele pojemników na pieczywo łączy nie tylko różne kolory i wzory, ale także materiały. Elegancja korpusu chlebaka bambusowego świetnie komponuje się między innymi ze stalowym wykończeniem, np. uchylaną pokrywą. Czasem robi się na odwrót, aby naturalny materiał, jakim jest drewno, stanowił zwieńczenie klasycznego lub nowoczesnego projektu. Jak jednak metal wpływa na właściwości chlebaka? Jakie wady i zalety ma taki rozwiązanie w przypadku kuchennych pojemników na pieczywo? Na co warto zwrócić uwagę przy ich zakupie oraz planowaniu miejsca na metalowy chlebak? Zapraszamy na kilka porad i porcję patentów na codzienne sukcesy od Tadar.pl!
czytaj więcej
Ser halloumi – jak zrobić? 11 pomysłów!
Odkrywanie kolejnych gatunków sera z całego świata jest bardzo przyjemne. Niektóre są twarde i świetnie nadają się do wina. Robiąc deskę serów, można również wykorzystać miękki camembert lub słony pleśniowy. Feta świetnie komponuje się ze szpinakiem i ziołami prowansalskimi. Jak natomiast zrobić ser halloumi? Do czego go wykorzystać? Kiedy smakuje najlepiej? Cóż, nie ma jednego przepisu. Jest ich całe mnóstwo. Z pomocą codziennych sukcesów wprost ze sklepu internetowego Tadar.pl możesz odkryć je wszystkie!
czytaj więcej
Bezglutenowy chleb gryczany – prosty przepis na pyszne, domowe pieczywo
Nietolerancja glutenu w diecie potrafi być bardzo kłopotliwa. Zwłaszcza jeśli chodzi o pieczywo. Śniadania bezglutenowe mogą co prawda składać się wówczas z warzyw, owoców i nabiału, jednak kto raz spróbował chleba, będzie odczuwał za nim wewnętrzną tęsknotę. Nie można więc po prostu upiec czegoś zdrowego. Chleb bezglutenowy musi być również smaczny. Mamy fajny pomysł jak to zrobić. Jak upiec takie pieczywo? Z jakiej mąki skorzystać? Co dodać i jak długo piec? To bardzo proste. Przedstawiamy sprawdzony przepis na pyszny chleb z mąki ryżowej, kukurydzianej i gryczanej bez glutenu!
czytaj więcej