Warto przeczytać

Placek z cukinii – fit przekąska na lunch lub dodatek do obiadu
Cukinia bardzo dobrze nadaje się do pieczenia, smażenia i grillowania. Jej delikatny smak daje dobrą bazę dla wielu różnych przypraw. Cukinie można faszerować, robić z niej chipsy, wykorzystać zamiast makaronu do lasagne, a nawet pociąć wzdłuż na plasterki i zawinąć w nie składniki tworząc domowe i szybkie sushi. A czy wiesz, że można z niej upiec placek z cukinii? Polecamy jako świetną opcję na przekąskę, gdy już znudzą ci się paszteciki z ciasta francuskiego.
czytaj więcej
Wegetariański grill na 10 sposobów!
Po prostu bez mięsa, ale tak też da się smacznie zjeść. Od dłuższego czasu zadajemy sobie pytanie, jak ograniczyć ilość wołowiny, wieprzowiny i drobiu w diecie. Dobrą okazją jest właśnie grill. Wegetariańskie szaszłyki i wiele innych potraw mogą być świetnym polem do eksperymentów, które może na stałe włączysz później do codziennego menu z piekarnika lub grillowej patelni. Sklep internetowy Tadar.pl ma na to kilka przepysznych sposobów – zainspiruj się z nami kolorowymi daniami i przygotuj w pełni wegetariański grill!
czytaj więcej
Jak przygotować wegańskie szaszłyki?
Oczywiście bez mięsa! To już jednak wiesz. Teraz zastanawiasz się natomiast, co dokładnie powinno znaleźć się w kompozycji wege szaszłyków, aby smakowały wyśmienicie. Dania wege z grilla wcale nie muszą być nudne. Wręcz przeciwnie, otwierają przed tobą kolorowy potencjał, który możesz łączyć z całą gamą przypraw. Przypieczone nad rusztem będą aromatyczne, soczyste i lekko chrupiące. Jak zatem zrobić wegańskie szaszłyki w wersji mniam, pycha i aby nawet mięsożerni goście zapomnieli o tych wszystkich karkówkach, żeberkach i kiełbasach? Takie codzienne sukcesy tylko na blogu sklepu internetowego Tadar.pl!
czytaj więcej