Warto przeczytać

Jak sparzyć pomidory?
Każdy, kto lubi domowy sos pomidorowy, powinien nauczyć się, obierać je ze skórki. Dzięki temu konsystencja takiego dodatku do makaronu lub pizzy będzie bardziej jednolita i... apetyczna. Pomidory obrane ze skórki łatwiej zblendować, a sama czynność jest często konieczna, gdy robi się kanapkę dla dziecka lub osoby starszej. W jaki sposób obrać zatem pomidora? Czy trzeba go wcześniej sparzyć? Dlaczego jego obieranie ze skórki jest tak popularne? Oto kilka prostych i szybkich porad oraz garść faktów!
czytaj więcej
Jak zrobić sałatę ze śmietaną?
Warto mieć zawsze pod ręką kilka sprytnych przepisów. Sałata ze śmietaną to właśnie jedna z takich receptur. Możesz skorzystać z niej szybko, łatwo i zawsze gdy nie masz pomysłu na sałatkę do obiadu. Sałatę ze śmietaną da się zrobić na słodko, a także na słodko-kwaśno. Lubią ją dzieci, całkiem fajnie uzupełnia smak gotowanych ziemniaków i zrobisz ją w dosłownie kilka chwil. Jak się do tego zabrać? Czego potrzebujesz? Co najlepiej pasuje do sałaty ze śmietaną? Tadar.pl wyjaśni ci to najlepiej – sprawdź nasze porady!
czytaj więcej
Jak przechowywać sałatę?
Możesz używać ją do robienia kanapek, sałatek lub jako dodatek do obiadu. Sałata w diecie jest ważnym i lekkostrawnym składnikiem, a przy tym wprowadza apetyczny koloryt na talerzu. Łatwo jednak więdnie, dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jak ją właściwie przechowywać. Liczy się sposób i czas. Jak długo przechowywać sałatę i jaki jest na to najlepszy sposób? Chyba możemy odpowiedzieć na to i kilka związanych z tym pytań!
czytaj więcej