Warto przeczytać

Jak przygotować boczek na grilla, aby był pyszny i soczysty?
Wieprzowina z rusztu potrzebuje wysokiej temperatury, aby zamknąć w sobie wyjątkowy smak i aromat. Tylko tak sprawisz również, że będzie soczysta, krucha i miękka. Boczek na grilla łatwo wysuszyć, więc warto użyć do jego pieczenia specjalnych tacek. Nie musisz się wówczas obawiać, że zbyt szybko się zwęgli lub stwardnieje, tracąc swoją apetyczną sprężystość. Surowy czy wędzony? Jaki boczek na grilla najlepiej wybrać? Z czym go podawać? Jak przygotować i jak długo piec na ruszcie? Do czego go wykorzystać? Dowiesz się na blogu sklepu internetowego Tadar.pl!
czytaj więcej
Jaka marynata do boczku na grilla? 6 pomysłów
Choć tłusty, boczek z grilla cieszy się dużą popularnością i może być najlepszym wyborem jeśli spodziewasz się gości, którzy lubią mięso. Już sam w sobie ma bardzo wiele walorów. Jest też bardzo wdzięcznym składnikiem pod wszelkie marynaty do mięsa na grilla, a więc jeśli masz swoją ulubioną mieszankę, to zapewne będzie pasować. Nie wiesz jak marynować boczek na grilla? Pozwól sobie nieco pomóc i stwórz z nami odpowiednie proporcje smaku i aromatu – nie zapomnij tylko, by do boczku z grilla podać jakieś kolorowe warzywa!
czytaj więcej
Jak przygotować pierś z kurczaka na grilla?
Mięso drobiowe występuje bardzo często w dietetycznych przepisach. Ze względu na niską zawartość tłuszczu może być spożywane bezpiecznie przez osoby starsze oraz dzieci. Pierś lub filet z kurczaka z grilla to bardzo smaczny pomysł na lekki obiad na świeżym powietrzu. Mięso to możesz usmażyć w całości lub wykorzystać do zrobienia szaszłyków. Jak sprawić by było soczyste i miękkie? Jak przyprawić pierś z kurczaka na grilla? Podpowiadamy, radzimy i sprawdzamy dla was różne smaczne pomysły na codzienne sukcesy!
czytaj więcej