Warto przeczytać

Co można zrobić z rzodkiewki?
Rzodkiewki to jeden z rodzajów tzw. nowalijek. Można z nich przygotować wiele dań, przekąsek oraz wykorzystać na kilka sposobów. Wybornie smakują jako dodatek do kanapek, sałatek, a także twarożku. Świeże i jędrne rzodkiewki mają lekko pikantny posmak, a więc mogą w ciekawy sposób urozmaicić twoją dietę. Z liści rzodkiewki da się zrobić także coś pysznego – wystarczy kilka wskazówek. Mamy dla ciebie kolejne przepisy pełne codziennych sukcesów. Z rzodkiewki wyczarujesz niejeden dodatek do posiłków dla całej rodziny!
czytaj więcej
Jak przechowywać rzodkiewki?
Problem miękkich i pomarszczonych rzodkiewek, które właściwie kupiło się poprzedniego dnia, jest bardzo powszechny. Gdy się tak dzieje, masz bardzo mało czasu na ich zjedzenie, nie mówiąc już, że kanapki i sałatki nieco stracą na swojej apetyczności. Możesz temu łatwo zapobiec, znajdując prostą odpowiedź na pytanie, jak przechowywać rzodkiewki. Jak długo? W czym? Czy można jakość zabezpieczyć je na zimę? Sprawdźmy, który sposób zapobiegania więdnięciu i psuciu się tych nowalijek będzie najlepszy.
czytaj więcej
Jak zrobić domowe ciasto francuskie? Nasz przepis!
Dobrze przygotowane ciasto francuskie jest kruche i kilkuwarstwowe. Jeśli dotychczas nie gościło zbyt często w twoim domu, to możesz nawet nie podejrzewać, jaki tkwi w nim potencjał. Zrobisz z niego nie tylko desery, ale również dania wykwintne. Świetnie nadaje się do przygotowania słonych przekąsek lub ciast z owocami. Wystarczy dobrze zagnieść, rozwałkować i upiec. Jak zrobić domowe ciasto francuskie? Z czego jest ciasto francuskie i jakie składniki będą niezbędne, aby je samodzielnie przygotować? Z czym można zrobić ciasto francuskie? Podpowiadamy i radzimy!
czytaj więcej