Warto przeczytać

Jak zamarynować pierś z kurczaka na grilla? 6 pomysłów na marynatę do kurczaka na grilla
Mogłoby się wydawać, że delikatny smak drobiu nie pasuje do wyrazistych dań z grilla. Nic bardziej mylnego, bo od czego są marynaty do mięsa, jak nie właśnie od tego, by pierś z kurczaka nabrała ciekawych walorów i godnie uzupełniła na talerzu smak sałatki, szaszłyków i innych dodatków. Jak i w czym zamarynować pierś lub filet z kurczaka? Których przypraw użyć? Z czego stworzyć bazę takiej marynaty do kurczaka z grilla? Z poradami od Tadar.pl pozytywnie zaskoczysz wszystkich gości, znajomych i domowników. Szykuje się naprawdę smaczny i mięsny sezon grillowy – zadbaj o to, by ruszt był zawsze czysty i gotowy na pierś z kurczaka na grilla w marynacie.
czytaj więcej
7 przepisów na bakłażan z grilla
Bakłażan i cukinia z grilla są bardzo podobne w smaku. Pomysły na ich przygotowanie można więc stosować zamiennie. Sprawdzi się grillowanie samych plastrów bakłażana, tworzenie z nich roladek, a także zapiekanie warzywa z farszem. Może być nadziewany serem, mięsem, grzybami – pod tym względem masz bardzo dużą dowolność. Kolor bakłażana apetycznie odznacza się na grillu oraz wzbogaca posiłek już na talerzu. Mamy kilka przepisów na takie wegetariańskie (lub nie!) codzienne sukcesy z rusztu jedzone na świeżym powietrzu. Sprawdź, spróbuj i podziel się nimi z bliskimi!
czytaj więcej
Szparagi z grilla – jak je przygotować i podawać?
Szparagi z rusztu są świetną przekąską, a także dodatkiem do mięs i innych dań głównych. Ich jędrna struktura nabiera na grillu bardzo pysznej chrupkości. Sezon na szparagi z grilla trwa jednak bardzo krótko. Można cieszyć się nimi bowiem mniej więcej od końca kwietnia lub początku maja do lipca. Klasycznym sposobem przygotowania szparagów jest gotowanie w wysokim garnku. Można to jednak zrobić szybciej i smaczniej. Gdy pogoda nie sprzyja, wrzuć je na patelnię, a gdy rozpieszcza, upiecz je na grillu – już podpowiadamy jak to zrobić!
czytaj więcej