Warto przeczytać

Żeberka z grilla – zachwyć swoich gości!
To dobry wybór zarówno na niedzielny obiad, jak i na grilla. Żeberka łatwo zrobić, zamarynować i oczywiście zjeść ze smakiem. Pasują do sałatek, warzyw z rusztu lub mogą być samodzielnym posiłkiem jedzonym po prostu z chlebem i ketchupem. Co kto lubi! Na pikantno, słodko lub klasycznie. Z kością lub bez. Soczyste żeberka z grilla (także tego gazowego) to nasza specjalność. Chętnie pomożemy ci zachwycić nimi gości oraz domowników. Czytaj uważnie i dokładnie odtwórz nasz przepis na żeberka w miodzie z grilla!
czytaj więcej
Ziemniaki z grilla – podejście klasyczne i nowoczesne
Podpiekane na grillu ziemniaki można zrobić na wiele sposobów. Pasują do mięsa, sałatek, a nawet mogą stać się osobnym daniem. Faszerowane ziemniaki z grilla robią furorę na niejednej, ogrodowej imprezie. Czasem wystarczy tylko trochę masła, soli i cebuli. Przyda się również folia aluminiowa, która zadba o równomierne pieczenie ziemniaków na grillowym ruszcie. Mogą być z boczkiem, gzikiem, serem, a nawet takie w mundurkach. Sprawdź, które polecamy i spróbuj zrobić już na otwarcie grillowego sezonu – świetnie pasują do kiełbasy!
czytaj więcej
Pstrąg z grilla – jak go przygotować?
Delikatne mięso pstrąga warto podkreślić odpowiednimi dodatkami. Nie ważne jest wówczas, czy zrobisz go na patelni, w piekarniku, czy właśnie na grillu. Pstrąg lubi zioła, całkiem dobrze komponuje się z czosnkiem, a także nie pogardzi cytrusowymi nutami. Poszukujesz przepisu na pstrąga, który pozwoli ci uniknąć wysuszenia mięsa i zadba o jego szlachetny smak? Chcesz, żeby pstrąg był chrupiący i jednocześnie rozpływał się w ustach. Sprawdź przepis stworzony przez codzienne sukcesy sklepu internetowego Tadar.pl!
czytaj więcej