Warto przeczytać

10 marynat do skrzydełek na grilla, które pokochasz
Na słodko, w wersji pikantnej, czy może klasycznie? Marynaty mogą nadać mięsu niemal dowolny smak, w zależności od twoich potrzeb, okazji, czy apetytu. Skrzydełka z grilla świetnie komponują się z każdym pomysłem na mieszankę przypraw. Delikatne mięso drobiowe cudownie złoci się na ruszcie i głęboko poddaje się twoim pomysłom na marynowanie. Wystarczy nie przesadzić z ilością najbardziej wyrazistych smaków i zapachów, by skrzydełka na grilla w piwie, musztardzie, ketchupie, czy miodzie wyszły wyśmienicie. Oto kilka sprawdzonych inspiracji jak je w takim wypadku doprawić – marynatę do skrzydełek z kurczaka zrobisz w kilka chwil!
czytaj więcej
Jaki ser na grilla wybrać?
Warzywa, mięsa, pieczywo, szaszłyki – na grillu podpieczesz bardzo wiele pysznych składników i potraw. Możesz faszerować, marynować, podlewać w trakcie piwem, aby uzyskać odpowiedni aromat, a także opiekać w folii aluminiowej (jak np. kaszankę z cebulą i kawałkami jabłka). Może więc tym razem postawić na co innego? Ser z grilla to często niedoceniany specjał. Jak go przyrządzić? Który ser na grilla wybrać? Czym doprawić i ile czasu grillować? Czytaj dalej, a szybko się dowiesz, jaki jest przepis na ten codzienny sukces w wersji wegetariańskiej.
czytaj więcej
Jak przygotować boczek na grilla, aby był pyszny i soczysty?
Wieprzowina z rusztu potrzebuje wysokiej temperatury, aby zamknąć w sobie wyjątkowy smak i aromat. Tylko tak sprawisz również, że będzie soczysta, krucha i miękka. Boczek na grilla łatwo wysuszyć, więc warto użyć do jego pieczenia specjalnych tacek. Nie musisz się wówczas obawiać, że zbyt szybko się zwęgli lub stwardnieje, tracąc swoją apetyczną sprężystość. Surowy czy wędzony? Jaki boczek na grilla najlepiej wybrać? Z czym go podawać? Jak przygotować i jak długo piec na ruszcie? Do czego go wykorzystać? Dowiesz się na blogu sklepu internetowego Tadar.pl!
czytaj więcej