Warto przeczytać

7 przepisów na bakłażan z grilla
Bakłażan i cukinia z grilla są bardzo podobne w smaku. Pomysły na ich przygotowanie można więc stosować zamiennie. Sprawdzi się grillowanie samych plastrów bakłażana, tworzenie z nich roladek, a także zapiekanie warzywa z farszem. Może być nadziewany serem, mięsem, grzybami – pod tym względem masz bardzo dużą dowolność. Kolor bakłażana apetycznie odznacza się na grillu oraz wzbogaca posiłek już na talerzu. Mamy kilka przepisów na takie wegetariańskie (lub nie!) codzienne sukcesy z rusztu jedzone na świeżym powietrzu. Sprawdź, spróbuj i podziel się nimi z bliskimi!
czytaj więcej
Szparagi z grilla – jak je przygotować i podawać?
Szparagi z rusztu są świetną przekąską, a także dodatkiem do mięs i innych dań głównych. Ich jędrna struktura nabiera na grillu bardzo pysznej chrupkości. Sezon na szparagi z grilla trwa jednak bardzo krótko. Można cieszyć się nimi bowiem mniej więcej od końca kwietnia lub początku maja do lipca. Klasycznym sposobem przygotowania szparagów jest gotowanie w wysokim garnku. Można to jednak zrobić szybciej i smaczniej. Gdy pogoda nie sprzyja, wrzuć je na patelnię, a gdy rozpieszcza, upiecz je na grillu – już podpowiadamy jak to zrobić!
czytaj więcej
Żeberka z grilla – zachwyć swoich gości!
To dobry wybór zarówno na niedzielny obiad, jak i na grilla. Żeberka łatwo zrobić, zamarynować i oczywiście zjeść ze smakiem. Pasują do sałatek, warzyw z rusztu lub mogą być samodzielnym posiłkiem jedzonym po prostu z chlebem i ketchupem. Co kto lubi! Na pikantno, słodko lub klasycznie. Z kością lub bez. Soczyste żeberka z grilla (także tego gazowego) to nasza specjalność. Chętnie pomożemy ci zachwycić nimi gości oraz domowników. Czytaj uważnie i dokładnie odtwórz nasz przepis na żeberka w miodzie z grilla!
czytaj więcej