Warto przeczytać

Ziemniaki z grilla – podejście klasyczne i nowoczesne
Podpiekane na grillu ziemniaki można zrobić na wiele sposobów. Pasują do mięsa, sałatek, a nawet mogą stać się osobnym daniem. Faszerowane ziemniaki z grilla robią furorę na niejednej, ogrodowej imprezie. Czasem wystarczy tylko trochę masła, soli i cebuli. Przyda się również folia aluminiowa, która zadba o równomierne pieczenie ziemniaków na grillowym ruszcie. Mogą być z boczkiem, gzikiem, serem, a nawet takie w mundurkach. Sprawdź, które polecamy i spróbuj zrobić już na otwarcie grillowego sezonu – świetnie pasują do kiełbasy!
czytaj więcej
Pstrąg z grilla – jak go przygotować?
Delikatne mięso pstrąga warto podkreślić odpowiednimi dodatkami. Nie ważne jest wówczas, czy zrobisz go na patelni, w piekarniku, czy właśnie na grillu. Pstrąg lubi zioła, całkiem dobrze komponuje się z czosnkiem, a także nie pogardzi cytrusowymi nutami. Poszukujesz przepisu na pstrąga, który pozwoli ci uniknąć wysuszenia mięsa i zadba o jego szlachetny smak? Chcesz, żeby pstrąg był chrupiący i jednocześnie rozpływał się w ustach. Sprawdź przepis stworzony przez codzienne sukcesy sklepu internetowego Tadar.pl!
czytaj więcej
Pieczarki z grilla na 13 sposobów
Pieczarki nadają się jako dodatek do farszu, przystawka, składnik kanapek lub pizzy oraz… jako danie z grilla. W takich wypadkach warto wybierać te z dużymi kapeluszami, gdyż najlepiej nadają się do faszerowania. Jest tyle sposobów na pieczarki z grilla, że nie wiemy, które wybrać. Nawet wśród naszych ulubionych jest spora różnorodność. Tym razem nie musisz używać foli aluminiowej, choć wiele osób preferuje ten sposób ze względu na równomierne podpiekanie. Ostatnio testowaliśmy jednak matę z włókna szklanego i dzięki temu odkryliśmy fajną alternatywę dla popularnego „sreberka”. Zrób pieczarki grillowane razem z Tadar.pl i poznaj codzienne sukcesy!
czytaj więcej