Warto przeczytać

Najlepsza karkówka z grilla – jak ją przygotować?
Gdy zbliża się sezon grillowy, w sklepach pojawia się wiele specjalnych ofert dedykowanych przygotowaniu na ruszcie. Tak jest najprościej, mięso zamarynowane kładziesz nad rozżarzonymi węglami, czekasz, zarumieniasz z obu stron i gotowe. Najlepsza karkówka z grilla to jednak taka zrobiona samodzielnie. Przygotujesz ją z soczystego i jak najmniej tłustego kawałka. Wzbogacisz przyprawami, które lubisz najbardziej. Rozbijesz na odpowiednią grubość. Zastanawiasz się co zrobić, żeby karkówka z grilla była krucha? Nie wiesz jak ją upiec? Chcesz wykorzystać do jej grillowania folię aluminiową? Mamy dla ciebie więc kilka praktycznych wskazówek – najlepsza karkówka z grilla to bowiem… sprawdź na własnym podniebieniu!
czytaj więcej
Marynata do karkówki z grilla – 6 pysznych pomysłów!
Pyszną karkówkę z grilla można przygotować tak naprawdę w kilku prostych krokach. Najpierw wybierz chude mięso, dzięki czemu po zdjęciu z rusztu będzie idealnie kruche oraz soczyste. Zadbaj także, by nie piekło się na grillu dłużej niż przez 6-8 minut z każdej strony. Po wszystkim zawiń je w folię aluminiową, aby jak najdłużej utrzymało swoją temperaturę, jeśli nie zostanie od razu zjedzone. Przede wszystkim jednak sprawdź z nami jaka marynata do karkówki na grilla będzie najbardziej w twoim guście!
czytaj więcej
Kaszanka z grilla – 2 przepisy
Swojska kaszanka gości w wielu polskich domach nie tylko z okazji grilla. Można ją spotkać na rodzinnych obiadach, przyjęciach, a nawet w święta. Często obok piętrzy się kiszona kapusta i ziemniaki. Brzmi jak idealny pomysł na grilla prawda. Na co więc czekasz? Przygotuj kaszankę z grilla według naszych wskazówek. Najbardziej lubimy dwa przepisy, więc skup się na zadaniu. Twoi bliscy będą zachwyceni, a mięsny grill uda się wyśmienicie z Tadar.pl!
czytaj więcej