Warto przeczytać

Golonka w szybkowarze – sprawdź, jak łatwo ją zrobić
Kuchnia staropolska jest bezsprzecznie bardzo kaloryczna. Warto zatem postarać się, aby te przepisy nieco modyfikować lub wybierać obróbkę termiczną, która pomoże zatrzymać w daniu naturalne mikroelementy, aromaty oraz smaki. Jednym z takich dań jest golonka z szybkowaru. Wyśmienita z chlebem i musztardą. Idealnie komponująca się na talerzu z kiszona kapustą (np. zasmażaną). Musi być jednak soczysta i krucha. Jak zrobić golonkę w piwie z szybkowaru? Ile czasu ją gotować w garnku ciśnieniowym? Czym doprawić i jakie proporcje składników zastosować? Tadar.pl chętnie podpowiada i radzi w tej kwestii!
czytaj więcej
Co gotować w szybkowarze? 12 klasyków oraz niecodziennych pomysłów
Polska kuchnia domowa wciąż się zmienia. Dzisiejsze potrawy uznawane za tradycyjne sięgają nierzadko do czasów dwóch-trzech pokoleń wstecz. Podobnie jest z tym, w czym się gotuje. Nasi rodzice mieli szybkowary, więc i nam kojarzą się z pysznymi obiadami. Jedzenie z nich jest zwykle bardzo aromatyczne, idealnie soczyste, przygotowane w punkt oraz oczywiście stworzone w bardzo krótkim czasie. Co można ugotować w szybkowarze? Na jakie klasyki warto zdobyć przepis? Czy jest coś, czego nie powinno się w nim przygotowywać? Sprawdźmy wspólnie, z czym to się je!
czytaj więcej
Bigos w szybkowarze – sprawdzony przepis od Tadar.pl
Robiąc bigos, trzeba uzbroić się w cierpliwość… no chyba, że ma się w domu szybkowar. Taki sprytnie skonstruowany garnek ciśnieniowy jest w stanie znacznie szybciej zająć się duszeniem składników i umiejętnym łączeniem smaków przypraw, warzyw, mięs, a w tym przypadku również grzybów. Bigos z szybkowaru pozostanie ponadto bardzo aromatyczny, gdyż para pod ciśnieniem łączy zapachy w niezwykle naturalny sposób. Składniki chyba znasz. W takim razie do dzieła, bo cała rodzina czeka na twój szybki bigos z szybkowaru – można go podać bezpośrednio po zrobieniu!
czytaj więcej