Warto przeczytać

Ile gotować mrożone pierogi?
Mrożenie pierogów jest bardzo wygodne. Po pierwsze, można zrobić ich zapas i przez najbliższe 3 miesiące od włożenia do zamrażalnika raz po raz delektować się ulubionymi smakami na słono lub słodko. Po drugie, mamy pewność, z czego i w jakich proporcjach został zrobiony farsz oraz oczywiście czy ciasto nie jest za grube. Przyjemność z jedzenia pierogów jest bardzo ważna, a te mrożone mogą smakować jak świeże. Wystarczy tylko odpowiednio je później ugotować. Jak? Ile czasu muszą spędzić w garnku? O tym kilka słów od Tadar.pl!
czytaj więcej
Jak mrozić pierogi?
Pierogi można jeść na słodko i w wersji wytrawnej. Latem sprawdzają się te z truskawkami lub jagodami. W chłodniejsze miesiące chętniej korzystasz zapewne z oferty faszerowanej kapustą, mięsem lub grzybami. Da się je bardzo łatwo zrobić samodzielnie. Szczególnie gdy zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, chętnie wałkuje się ciasto i lepi domowe pierogi. Często powstaje ich bardzo dużo, więc część warto zamrozić, aby nic się nie zmarnowało. Jak mrozić pierogi na Wigilię i nie tylko? O tym poniżej!
czytaj więcej
Rodzaje garnków – jakie garnki warto mieć w swojej kuchni?
Bez dobrego garnka nie ugotujesz makaronu, nie zrobisz zupy, a przygotowanie bigosu będzie bardzo utrudnione. Właśnie dlatego ten element wyposażenia kuchni jest tak ważny. Podstawa to jeden garnek duży i jeden mały. Im więcej domowników tym o większym zestawie można pomyśleć. Jakie garnki wybrać jednak na gaz, a jakie na indukcję? Jest też przecież płyta ceramiczna i kuchenki elektryczne. Sprawdźmy wspólnie jakie rodzaje garnków masz do wyboru!
czytaj więcej