Warto przeczytać

Pasztet wielkanocny – jak go przygotować?
Jednym z tradycyjnych dań na wielkanocnym stole jest oczywiście pasztet wielkanocny. Choć można zrobić go na bazie mięsa (np. wątróbki lub królika), nam o wiele bardziej smakuje taki w wersji wegetariańskiej. Jest aromatyczny, idealnie wilgotny, no i oczywiście wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis na tradycyjny pasztet wielkanocny został zdetronizowany. Pora na coś świeżego i dietetycznego. Pora na bezmięsny pasztet wielkanocny od Tadar.pl!
czytaj więcej
Mazurek wielkanocny – przepis
Zarówno w koszyczku ze święconką jak i na stole nie powinno zabraknąć mazurka wielkanocnego. Jego kruchość i słodycz stała się już dawno elementem polskiej tradycji wielkanocnej. Wygląda równie pięknie jak smakuje. Nie jest puszysty, co nie przeszkadza mu w rozkochiwaniu w sobie kolejnych pokoleń. Jest po prostu pyszny, a my mamy dla was nasz ulubiony przepis na prawdziwy mazurek wielkanocny (przynajmniej naszym zdaniem)!
czytaj więcej
Jak zrobić żurek?
Codzienne sukcesy smakują najlepiej, gdy są swojskie i wykonane z naturalnych składników. Wielokrotnie zaskakiwały nas tego typu przepisy. Dają przepyszne efekty, co potwierdza także każdy, kto spróbował naszego świątecznego żurku. Ta głębia smaku, lekka kwaskowatość i aromat. Jeśli szukasz jak zrobić żurek bez zakwasu, prawdopodobnie nie poznasz w te święta, jak pyszna może to być zupa. Zatem jak zrobić żurek na Wielkanoc? Według poniższego przepisu i oczywiście na samodzielnie przygotowanym zakwasie!
czytaj więcej


