Warto przeczytać

Hummus z pieczoną dynią – jesienny przebój!
Najczęściej wykorzystuje się go jako pastę do smarowania kanapek. Ma wiele wersji, choć baza pozostaje wciąż ta sama. Hummus, bo o nim tu mowa, można coraz częściej kupić w osiedlowym sklepie. Da się go również zrobić samodzielnie w domu. Ma prosty skład. Nie należy do czasochłonnych przepisów. Tym razem, spróbuj go w wersji jesiennej. Oto jak zrobić hummus z dynią pieczoną i przyprawami!
czytaj więcej
Jabłka pod kruszonką – pomysł na najszybszy deser!
Deser z jabłek nie musi być skomplikowany i czasochłonny w przygotowaniu, aby smakował. Taki dodatek do kawy możesz zrobić bardzo szybko i na wiele sposobów. W sklepie internetowym Tadar.pl nie brakuje małych, codziennych sukcesów, a także świetnych inspiracji do pieczenia. Znajdziesz tu wszystko, czego potrzeba, żeby zrobić między innymi lekkie jabłka pod kruszonką – w kokilce, pucharku lub klasycznej formie do pieczenia. Oto przepis, bo liczy się pomysł (a także apetyczny sposób podania!).
czytaj więcej
Wegańska ryba po grecku – jak to się robi? [90-minutowy przepis]
Pomyślisz zapewne, że ryba po grecku przecież nie może być wegańska, bo… no powinna zawierać rybę! A co, jeśli ten smak wcale nie wymaga połączenia warzyw i białego mięsa dorsza, mintaja lub morszczuka? W wersji dla wegan można zastąpić je na dwa sposoby. Po pierwsze, serem tofu. Po drugie, z pomocą łatwych w znalezieniu i zakupie kotletów sojowych. To co? Gotujemy twoje pierwsze i zapewne nie ostanie, całkowicie roślinne danie, które zastąpi na wigilijnym stolę rybę po grecku? Polecamy i zapraszamy do wspólnego eksperymentu z Tadar.pl!
czytaj więcej