Warto przeczytać

Wegańska ryba po grecku – jak to się robi? [90-minutowy przepis]
Pomyślisz zapewne, że ryba po grecku przecież nie może być wegańska, bo… no powinna zawierać rybę! A co, jeśli ten smak wcale nie wymaga połączenia warzyw i białego mięsa dorsza, mintaja lub morszczuka? W wersji dla wegan można zastąpić je na dwa sposoby. Po pierwsze, serem tofu. Po drugie, z pomocą łatwych w znalezieniu i zakupie kotletów sojowych. To co? Gotujemy twoje pierwsze i zapewne nie ostanie, całkowicie roślinne danie, które zastąpi na wigilijnym stolę rybę po grecku? Polecamy i zapraszamy do wspólnego eksperymentu z Tadar.pl!
czytaj więcej
Chlebek bananowy na 5 sposobów
Takie pieczywo można jeść bez żadnych dodatków. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by obłożyć je ulubionymi składnikami. Chleb bananowy dobrze smakuje zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi produktami na kanapki. Możesz więc podać go z konfiturą lub kremem czekoladowym, a także żółtym serem i pomidorem. Polecamy spróbować właśnie takiego słono-słodkiego połączenia. W sam raz na śniadanie. Tylko jak zrobić domowy chlebek bananowy? Wystarczy przepis bazowy i kilka ciekawych pomysłów na dodatki od Tadar.pl!
czytaj więcej
Bezglutenowy chleb – 7 najprostszych przepisów!
Domowe pieczywo to nie tylko pewność świeżości, ale i niepowtarzalna możliwość zjedzenia chleba z ulubionymi dodatkami. Jego zrobienie nie jest czasochłonne, a przepisy ograniczają się zwykle do łatwo dostępnych składników. Chętnie wybierają je osoby, które chcą zadbać o zbilansowaną dietę. Samodzielnie zrobione pieczywo to też domowy chleb bezglutenowy. Nie musisz do niego robić zakwasu. Dodasz ulubione ziarna. Wymieszasz wszystko w jednej misce i wygodnie upieczesz w ulubionej keksówce. Twoi bliscy podziękują ci za takie pyszne pieczywo do śniadania – przepis na chleb bezglutenowy w kilku wariantach znajdziesz oczywiście na Tadar.pl!
czytaj więcej