Naczynie z podgrzewaczem – dlaczego warto?

Polecane produkty 18.06.2020


Naczynie z podgrzewaczem – idealne do jedzenia!

Gdy masz podgrzewacz do jedzenia, wszystko nagle staje się łatwiejsze. Rodzinne obiady mogą spokojnie się przeciągnąć, gdy nad stołem pojawi się ciekawy temat do rozmowy. Przyjęcie wyprawione dla znajomych również nie musi rezygnować z ciepłych posiłków. Nawet gdy trwa kilka godzin, możesz sprawić, że mięsa, warzywa, sosy i inne składniki pozostaną przyjemnie ciepłe i smaczne. Wystarczy mieć naczynie z podgrzewaczem. Wybierz wielkość i kształt, które najbardziej odpowiadają twoim potrzebom. Zastanów się, jakie potrawy możesz dzięki niemu uratować przed ostygnięciem. Nie martw się miejscem na stole – takie naczynie ustawia się na podgrzewaczu, a więc nie zajmuje więcej miejsca, niż bez stojaka z miejscem ma świeczki typu tealight.


A może dzbanek z podgrzewaczem?

Na stole patera z pysznym ciastem, lody w pucharkach, talerz ciastek lub babeczek i już tylko brakuje wszystkim kawy oraz herbaty. Pierwsza filiżanka ma oczywiście idealną temperaturę. Jej aromat leniwie paruje nad kruszonkami, owocami w cieście, polewą czekoladową oraz dekoracjami z malin i posiekanych orzechów brazylijskich. Gdy jednak napełniasz ją drugi raz, jest już często… chłodna. Może taką lubisz… a może irytuje cię, że czas działa na niekorzyść smaku napojów, które tak smakują ci (i twoim gościom) na ciepło. Weź sprawy w swoje ręce. Sprawdź, jakie dzbanki z podgrzewaczem możesz wykorzystać w takich wyjątkowych chwilach. Każdy z nich wykonany jest oczywiście ze szkła żaroodpornego, dlatego niewielki płomień świeczki nie jest w stanie ich uszkodzić. Mogą tak nawet czekać przez kilka godzin. Smak i aromat napoju się przez to nie zmieni. Tak jak optymalna temperatura kaw i herbat podawanych właśnie w dzbanku z podgrzewaczem.


Podgrzewacz do jedzenia i… napojów – czy warto?

Zastanawiasz się jeszcze czy warto? Rozważasz zakup naczynia żaroodpornego na podgrzewaczu i szukasz dodatkowych korzyści? Myślisz, że nie poznałeś wszystkich zalet dzbanków na podgrzewaczu, ale czujesz, że to tylko dlatego, że coś ci umyka? Pomożemy ci podjąć decyzję. Kupując naczynia z podgrzewaczem (do jedzenia lub ciepłych napojów) zyskujesz ponadto przede wszystkim:
- miejsce (łatwo je przechowywać),
- zabezpieczenie przed przypadkowym przegrzaniem jedzenia (nic się nie przypali),
- gwarancję, że zawartość nie zmieni smaku,
- wolne podgrzewanie przez wiele godzin (dopóki starczy świeczek tealight i apetytu),
- odporność produktu na wysoką temperaturę.