Powłoka Aerolite – czym jest i jak działa?
Areolite Nano-Tech w szeregach Starke PRO
Starke PRO to marka znana z eleganckich rozwiązań oraz ogromnej dbałości o szczegóły i jakość wykonania. Wieloletnia trwałość naczyń jest czymś nie do przecenienia – zamiast kupować nowe garnki co dwa lata lepiej postawić na solidne materiały oraz doskonałą produkcję. Tadar Starke PRO cały czas szuka nowych rozwiązań na rynku, by móc oferować klientom większą gamę doskonałych produktów spełniających coraz wyższe wymagania. Stąd też w kolekcjach Sirius, Giorgio, Cares Marble, Archie Wooden i wielu innych pojawi się nowość – powłoka Aerolite Nano-Tech marki Queenhome.
Czytaj także:
- Teflon w kuchni – zastosowanie i właściwości
- Powłoka GREBLON
- Bakelit – właściwości i dlaczego warto mieć go w swojej kuchni?
- Jak wybrać patelnię?
- Jak smażyć bez tłuszczu?
Czym charakteryzuje się Aerolite Nano-Tech?
Powłoki patelni czy garnków w dzisiejszych czasach muszą spełniać różnorodne funkcje, które dostosowane są do coraz większych potrzeb użytkowych. Idealnym tego przykładem jest wytrzymałość na ścieranie, które przydaje się nie tylko w trakcie gotowania, ale również podczas mycia mechanicznego. Zmywarki znajdują się już w wielu polskich domach, by usprawnić procesy, które nie należą do najprzyjemniejszych i ulubionych. Naczynia muszą być na to gotowe.
Aerolite Nano-Tech to powłoka, która świetnie radzi sobie z wieloma przeciwnościami – jest odporna na ścieranie i zarysowania, dzięki czemu jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, ale także niezwykle żywotna. W jej skład wchodzą dwie warstwy. Pierwsza z nich to warstwa zabezpieczająca, która odpowiada za właściwości non-stick. Dzięki temu patelnie czy garnki z powłoką Aerolite umożliwiają łatwe gotowanie w wysokich temperaturach – bez ryzyka przywierania pokarmów do naczynia. To ułatwia gotowanie, ale także umożliwia smażenie beztłuszczowe, które w dzisiejszych czasach jest coraz bardziej pożądane. Wiele osób świadomie rezygnuje z wysokotłuszczowej diety, stara się żyć w zgodzie z naturą i odżywiać się zdrowo. Dlatego produkty umożliwiające beztłuszczowe, bezpieczne gotowanie i smażenie, są niezbędne w naszych kuchniach.
Druga warstwa powłoki to warstwa podkładowa zabezpieczająca i utwardzająca. Ona odpowiada za wysoką żywotność powłoki. Aerolite Nano-Tech jest wyjątkową technologią odporną na ścieranie na poziomie aż 50 tysięcy cyklów. Dla porównania – w przypadku zwykłych patelni są to zwykle maksymalnie dwa tysiące cyklów. Różnica jest ogromna i rzeczywiście widać ją podczas użytkowania.
Czytaj także:
- Jaka patelnia nieprzywierająca?
- Powłoka non-stick – co to jest?
- Powłoka Aerolite – czym jest i jak działa?
- Powłoka Multistone – co warto o niej wiedzieć?
- Starke PRO – trwałe i nowoczesne naczynia kuchenne w służbie Twojego posiłku
Naczynia powinny służyć nam przez lata. Do tego właśnie dąży wiele marek dostępnych na rynku, w tym Tadar Starke PRO. Bezpieczeństwo i możliwość użytkowania produktów wysokiej jakości przez długi czas to założenia, które wpisują się w stosowanie powłoki Aerolite Nano-Tech.
Warto przeczytać
Kapuśniak z młodej kapusty
Sezon na młodą kapustę już powoli się zbliża, a więc czas na przygotowanie najbardziej klasycznej potrawy z wykorzystaniem tego składnika, czyli kapuśniaka. Ta tradycyjna zupa przygotowana na bazie młodej kapusty to propozycja dla wszystkich osób, które cenią sobie świeże i delikatne smaki. Jak zrobić kapuśniak na bazie młodych liści kapusty? Poznaj nasz aromatyczny przepis!
czytaj więcejCo można zrobić z młodej kapusty? Pomysły na cały sezon!
Sezon na młodą kapustę to idealny czas na poszukiwanie nowych przepisów. Od tradycyjnych dań po nowoczesne, wyrafinowane potrawy — młoda kapusta może stać się główną gwiazdą na naszych stołach. W tym artykule przyjrzymy się różnorodnym sposobom wykorzystania młodej kapusty w kuchni, odkrywając jej potencjał w najróżniejszych przepisach. Odkryj z nami najlepsze sposoby na potrawy z młodej kapusty!
czytaj więcejGołąbki bez zawijania
Szukasz ciekawej i smacznej alternatywy dla klasycznych gołąbków? Jedną z nich są gołąbki bez zawijania, które zachowują smak i charakterystyczne cechy tradycyjnych gołąbków, będąc przy tym znacznie prostszymi w przygotowaniu. Odkryj wraz z nami tajniki przygotowywania tej pysznej potrawy!
czytaj więcejŁazanki z młodej kapusty
Zbliża się sezon na młodą kapustę, a więc jest to doskonały moment na to, by poszukać przepisów, które wykorzystują jej delikatny smak i chrupkość. Jednym z takich przepisów są tytułowe łazanki z młodej kapusty. Ta prosta potrawa obecna w naszej rodzimej kuchni zaskakuje swoim smakiem. Poznaj wszystkie tajniki przygotowywania tej niezwykle kuszącej potrawy!
czytaj więcejSałatka ziemniaczana na grilla
Ziemniaki to wszechstronny składnik, który może być wykorzystany w wielu różnych daniach, również w sałatkach. W tym artykule odkryjesz najlepsze sposoby na przygotowywanie sałatek z ziemniakami, które idealnie spiszą się na grilla. Znajdziesz tutaj także przepis na wyjątkową sałatkę, która zachwyci wszystkich gości swoim smakiem!
czytaj więcejJaka sałatka na grilla?
Wybór odpowiedniej sałatki do grillowanych dań to nie taka prosta sprawa — w końcu możliwości jest tak wiele! Właściwie dobrana sałatka może nie tylko dopełnić smak grillowanych potraw, ale także dodać im świeżości i lekkości. W tym artykule omówimy różnorodne pomysły na sałatki, które doskonale współgrają z różnymi rodzajami mięs i innych grillowanych potraw. Z nami podjęcie decyzji stanie się znacznie prostsze!
czytaj więcejMięsa na grilla. Jakie mięso nadaje się do grillowania?
Wielu z nas uwielbia magię grillowania — aromatyczne dymy unoszące się w powietrzu, soczyste kęsy mięsa, a także niezwykłą atmosferę spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Jednak przed magicznym momentem, gdy wybrany kawałek mięsa zaczyna skwierczeć na ruszcie, należy je wybrać. Jakie mięso nadaje się do grillowania? W tym artykule zdradzimy Ci wszystkie wskazówki, które pomogą Ci wybrać idealny rodzaj oraz partię mięsa, a także sposób jego przygotowania do grillowania. Zapraszamy do lektury!
czytaj więcejKiełbasa z grilla — przepis na grillowy klasyk!
Zapach dymu unoszący się w powietrzu oraz soczysta i aromatyczna kiełbasa świeżo z grilla — ta sceneria to prawdziwa gratka dla miłośników grillowania. Przygotowanie idealnie wypieczonej kiełbasy z grilla wymaga wprawy i pewnej wiedzy. Jak to zrobić? W tym artykule przedstawimy Ci sprawdzony przepis na kiełbasę z grilla, która smakuje i wygląda jak od mistrza BBQ!
czytaj więcejGołąbki z młodej kapusty
Gołąbki to jedno z najpopularniejszych dań polskiej kuchni. Dla wielu osób to znakomity pomysł na syty, a przede wszystkim smakowity obiad. Ich wnętrze skrywa soczyste nadzienie, a na zewnątrz znajdują się delikatne liście młodej kapusty. Dodajmy do tego pyszny sos i uczta gotowa! Tradycyjnie gołąbki przyrządza się z kapusty włoskiej, ale dajemy słowo, że młoda kapusta stanowi dla niej doskonałą alternatywę. Nadaje ona potrawie lekkości i świeżości, która idealnie komponuje się ze smakowitym nadzieniem. Sprawdź, jak przyrządzić gołąbki w młodych liściach!
czytaj więcej